23948sdkhjf

Ännu en detaljhandelskedja lämnar – Clas Ohlson stänger efter 21 år

Stänger butiken i In-gallerian i Sundsvalls city efter julhandeln.

Clas Ohlson stänger butiken i In-gallerian i Sundsvall vid årsskiftet eller när hyreskontraktet går ut den 31 januari, rapporterar Sundsvalls Tidning.

Samtidigt konstaterar tidningen att stadens citykärna fortsätter utarmas på butiker när allt fler av detaljhandelskedjorna satsar på butikerna i externa köpcentrumet Birsta. 

Och enligt Clas Ohlson handlar beslutet inte bara om minskad försäljning under coronapandemin utan om en vikande försäljningstrend under en längre tid.

– Det är mycket tråkigt, men vi har haft en vikande trend under en längre tid och det får påverkan, säger Markus Rönnbäck, tf butikschef till tidningen.

Clas Ohlson har funnits i Sundsvalls city sedan 1999 och nuvarande läge i In-gallerian är andra adressen för aktören i stadskärnan. 

Nio anställda berörs av butisknedläggningen och ännu är det oklart, även om fackliga förhandlingar är inledda, vad som händer med personalen när butiken stänger.

– Vi har väldigt trogna medarbetare som har jobbat länge. Och i Birsta är de redan nu ganska slimmade, så vi får se hur det kommer att bli, säger Markus Rönnbäck, som hoppas på att avvecklingen ska gå smidigt.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094