23948sdkhjf

Euroflorists e-handelsförpackning prisad

Euroflorist upptäckte att det fanns en lucka i bolagets utbud: e-handelsbuketter i de lägre prisklasserna. Och till detta behövdes en smart och funktionell förpackning som samtidigt kommunicerar varumärket tydligt.

Smurfit Kappa tog fram ett förslag där blommorna packas i en snabbrest wellförpackning med plats för både blommor och en liten present. Nu har Smurfit Kappa tilldelats en ScanStar för sin lyxiga och hållbara e-handelsförpackning för blommor.

Juryns motivering är att förpackningen är väl lämpad för sitt syfte, det vill säga att skicka e-handelsbuketter hem till konsument. Juryn imponerades särskilt av förpackningens funktionalitet och säkerhetsfunktioner. Vad som även tilltalade juryn var utseendet på förpackningen och att man erbjuds möjlighet att skicka mottagaren en kombination av bukett och bonuspresenter som till exempel choklad.

Antalet vikmoment reducerades från åtta till fem, vilket gav en rejäl kostnadsbesparing då företaget som packar debiterar med utgångspunkt i hur många vikmoment som behövs. Med ett självlåsande lock slapp man också tejpförslutningen och lösningen blev på så vis mer miljövänlig.

– Dessutom lade Smurfit Kappa till bärhandtag på toppen av locket, vilket var praktiskt av två skäl: dels givetvis genom att det är enklare att bära, men också att det blir omöjligt att missa hur lådan ska förvaras under transporten så att blommorna håller sig fina hela vägen fram till mottagaren, berättar Euroflorists Kommunikationschef Helene Adler.

Den lilla avsatsen inne i förpackningen, där små bonuspresenter i form av choklad eller annat kan läggas som komplement till blommorna, skapade ytterligare ett mervärde.

– Därmed blir det ännu trevligare när man öppnar locket till förpackningen. Dels ser man blomsterbuketten ovanifrån, dels den lilla extrapresenten, säger Helene Adler.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095