23948sdkhjf

Atrium Ljungberg fortsätter satsa i Sickla

Fastighetsägaren och Nacka kommun presenterar ny detaljplan för centrala Sickla.

Fastighetsjätten Atrium Ljungberg och Nacka kommun fortsätter att utveckla Sickla i Nacka utanför Stockholm.

Med flera stora byggprojekt igång initieras nu även detaljplanen för de centrala delarna av Sickla som innebär tillkommande projekt om cirka 150 000 kvadratmeter i området som sträcker sig från Marcusplatsen i väster till Kyrkviken i öster.  Där väntar enligt ett pressmeddelande "urbana stadskvarter med arbetsplatser och bostäder". 

– Vi är väldigt glada över att detaljplanearbetet för centrala Sickla nu initieras. Tillsammans med Nacka kommun har vi arbetat fram ett förslag som vi är stolta över och som verkligen kommer att göra Sickla till en urban, levande stadsdel med många verksamheter och bostäder vägg i vägg, säger Linus Kjellberg, affärsområdeschef Affärsutveckling på Atrium Ljungberg.

Nu ska ytor som i dag består av stora parkeringsplatser och låga handelsbyggnader göras om. Detaljplaneprocessen bedöms ta cirka tre år och processen innebär att kommunen prövar både innehåll och utformning.

– Sickla har ett strategiskt läge precis vid kommande tunnelbanelinje. Den nya detaljplanen innebär att vi utökar vår projektportfölj med fem miljarder kronor. Totalt sett uppgår därmed vår projektportfölj till 36 miljarder kronor och där Sickla i Nacka och Slakthusområdet, Slussen och Hagastaden i Stockholm står för cirka 80 procent av portföljen, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079