23948sdkhjf

Möbeljättens fastighetsbolag förvärvar köpcentrum i San Francisco

Investeringen på 2,3 miljarder en milstolpe för Ingka Centres.

I januari köpte Ingka Centres gallerian Kings Mall i Hammersmith i London. Bolagets utvecklingschef Jan Kristensson har flaggat för fler liknande affärer och nu har fastighetsbolaget, som liksom Ikea ingår i Ingka Group, förvärvat även en köpcentrum i centrala San Francisco.

Hela investeringen, inklusive den utveckling av fastigheten som är planerad, beräknas till 260 miljoner dollar (motsvarande 2,3 miljarder svenska kronor) och är den första i sitt slag i USA. Ingka Centres beskriver köpet av köpcentrumet 6X6 från MSP Property LLP som en milstolpe för bolaget.

Förvärvet ingår i möbeljättens strategi att skapa mötesplatser med Ikeabutiker som ankare i 40-50 storstäder i Europa, Nordamerika och Asien. Detta för att nå fler unga människor inne i citykärnorna.

Avsikten är att transformera den sex våningar höga glasfastigheten på 945 Market Street i San Francisco till en ny retaildestination som är särskilt anpassad för livsstilen i den kaliforniska storstade. Ikea-varuhuset och det som ingår i den första utvecklingsfasen ska vara klart för öppning hösten 2021.

– Våra urbana projekt kommer allt närmare kunderna. Vi tror att Ingka Centres kan omvandla ett bra läge genom att anpassa erbjudanden till hur människor vill tillbringa sin tid. Vi är glada över potentialen som 6X6-byggnaden representerar för Ingka Centres och lokala samhällen, kommenterar Ingka Centres general manager Gerard Groener.

Bolagets målsättning är att framöver genomföra liknande projekt i New York, Los Angeles och Chicago.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095