23948sdkhjf

Ny vd för Clas Ohlson

Han efterträder Lotta Lyrå på posten som ny vd och koncernchef för detaljhandelskedjan.

Kristofer Tonström har utsetts till ny vd och koncernchef för Clas Ohlson. 
Han kommer närmast från posten som vd för modebolaget Filippa K och tillträder senast den 9 mars 2021.

Han efterträder Lotta Lyrå som i juni i år aviserade att hon lämnar detaljhandelskedjan för posten som vd och koncernchef för skogsbolaget Södra. Hon stannar dock kvar i sin nuvarande roll under uppsägningstiden fram till den 4 december 2020.

Därefter kommer bolagets ekonomi- och finansdirektör Pär Christiansen att ta rollen som tillförordnad vd under perioden fram till dess att Kristofer Tonström tillträder.

– Clas Ohlson har byggt en stabil plattform för lönsam tillväxt och jag är mycket glad över att vi nu knutit till oss Kristofer Tonström som tillsammans med resten av vårt starka team kan fortsätta realisera vår långsiktiga plan för bolaget. I Kristofer får vi en vd med ledarskapet i fokus som kommer in med mycket energi och stora ambitioner att utveckla Clas Ohlson vidare. Jag ser verkligen fram emot vårt framtida samarbete, säger Kenneth Bengtsson, styrelseordförande för Clas Ohlson.

Kristofer Tonström har varit vd för Filippa K sedan januari 2017. Han har även varit vd på Omega Pharma Nordic och har ett förflutet på ledande poster inom Procter & Gamble.

– Min bild av Clas Ohlson präglas av lyskraften i varumärket, bolagets fascinerande historia och den tydliga företagskulturen. Clas Ohlson har redan nu en fantastisk position på marknaden och det ska bli otroligt spännande att tillsammans med alla medarbetare få bidra till den transformationsresa som bolaget har påbörjat, säger Kristofer Tonström.

Lotta kommer att stanna kvar i nuvarande roll under sin uppsägningstid fram till den 4 december 2020. Därefter kommer bolagets ekonomi- och finansdirektör Pär Christiansen att ta rollen som tillförordnad vd under perioden fram till dess att Kristofer Tonström tillträder.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078