23948sdkhjf

Stärkt Clas Ohlson

Kraftigt förbättrat rörelseresultat.

Clas Ohlsons totala försäljning sjönk med 7 procent under augusti. Den organiska försäljningen minskade med 2 procent.
Jämfört med augusti föregående år gav färre handelsdagar en negativ kalendereffekt med 2 procentenheter, uppger Clas Ohlson.


Detaljhandelskedjans onlineförsäljning ökade däremot med 35 procent under månaden. Vid periodens utgång uppgick det totala antalet butiker till 228. Jämfört med samma månad föregående år har butiksbeståndet minskats netto med 3 butiker.


I Sverige var försäljningen 7 procent ner under augusti. Organiskt steg försäljningen i Norge med 6 procent och i Finland var den ner 9 procent. Regionen Utanför Norden, som påverkats av stängningen av butiker i Storbritannien och Tyskland, visade en organisk minskning på 44 procent. 


Coronapandemin har hittills inneburit begränsade effekter på Clas Ohlsons leveranskedja och bolaget känner sig tryggt med varuförsörjningen inför hösten. Det skriver avgående vd Lotta Lyrå i delårsrapporten.


Enligt Clas Ohlson fortsatte den norska verksamheten att leverera stark tillväxt i kvartalet.


Rensat för den effekt som Covid-19 medfört, genom minskad kundtrafik i ett begränsat antal centrala storstadslägen samt i butiker som normalt sett gynnas av gränshandel, har utvecklingen i Sverige varit god.


"I Finland har vi fortsatt arbetat med att stärka Clas Ohlsons position på marknaden men de restriktioner som vidtogs för att begränsa spridningen av coronaviruset fick en betydande negativ inverkan på kvartalets försäljning", skriver vd:n. Clas Ohlson har minskat lagernivån med cirka 250 miljoner kronor, jämfört med samma tidpunkt förra året.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078