23948sdkhjf

Turbulens i citygalleria

Flytt, butiksstängningar och ombyggnation präglar In-gallerian i Sundsvall.

Dagens Handel har vid ett flertal tillfällen skrivit om att flera detaljhandelsaktörer lämnar In-Gallerian i Sundsvall, senast Clas Ohlson som stänger butiken i city efter 21 år. Därtill har Din sko, Nilson shoes, Teknikmagasinet och Forex  stängt.

Nu har delar av gallerian  förvandlats till en byggarbetsplats med byggplast och tillfälliga väggar, enligt Sundsvalls Tidning.

Detta efter att fastighetsägaren Diös bygger om för att möta nya konsumtionsmönster.

.- Vi är i början av fasen att skapa ett helt nytt stadskvarter, där det utvecklingsarbete som pågått sedan länge nu börjar visa sig, säger Anna Dahlgren, affärschef hos Diös, till tidningen.

Bottenvåningen är i huvudsak tömd och hyser numera Grekiska kolgrillsbaren och Nordberg Optik medan Eurosko öppnat ny butik på plan två i gallerian och H&M gått från att ha varit en tvåvåningsbutik till att koncentrera ytan till markplan.

- De trender vi ser har pågått en tid, där corona har skyndat på processerna. Vi är alla påverkade av pandemin och många ser om sina hus. Vi ser också att ur pandemin föds väldigt mycket kreativitet och utveckling. Det känns bra att våra hyresgäster vill vara del av den här utvecklingsresan, säger Anna Dahlgren.

Efter ombyggnationen är det enligt fastighetsägaren inte säkert att gallerian ska innehålla bara butiker utan även kontor och bostäder. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078