23948sdkhjf

Mandel Design nästa intressent som vill köpa Ytrade

I juli ingick Odd Molly en avsiktsförklaring om att köpa Ytrade, men det blev ingenting av försöket att slå ihop det helägda dotterbolag Used By International med Ytrade Group.

Nu har nästa intressent anmält sig. E-handelsplattformen Mandel Design har ingått en avsiktsförklaring med 87 procent av aktieägarna i Ytrade om att förvärva aktier i bolaget. Mandel Design, som sedan 2003 säljer kläder på nätet från ett stort antal dammodemärken, avser att ingå en avsiktsförklaring med övriga aktieägare. Den indikativa köpeskillingen för samtliga aktier uppgår till 47 miljoner kronor och ska erläggas med aktier i Mandel till ett värde om 5 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

En indikativ tilläggsköpeskilling om 5, 15 eller 30 miljoner kronor kan utgå om Ytrades omsättning under kalenderåret 2021 uppgår till 10-30 miljoner kronor.

Ytrade driver plattformen Yaytrade.com, en e-handelsplattform inom retail. Bolaget har under det första halvåret 2020 omsatt cirka 1,4 miljoner kronor med negativt resultat om cirka 7 miljoner kronor. Bolaget beräknas omsätta cirka 5 miljoner kronor under 2020 med negativt resultat om cirka 9 miljoner för att sedan börja generera positiva kassaflöden och resultat under det andra kvartalet 2021, heter det.

Mandel Design har nyligen också ingått avtal om att förvärva företaget Smallroom Group för köpeskillingen 9,5 miljoner kronor. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096