23948sdkhjf

Rekordomsättning för Jysk

Ökade försäljningen med 7,6 procent globalt ifjol.

Trots stora utmaningar orsakade av coronaviruset, redovisar Jysk en rekordomsättning för räkenskapsåret 2019/2020. Hemstereffekt där många kunder istället lagt rekassan på heminredning och renovering och ökning i webbutiken är förklaringar till försäljningsökningen.

Trots coronapandemin redovisar Jysk en rekordomsättning för hela koncernenpå 30,5 miljarder danska kronor för räkenskapsåret 2019/2020 vilket är en omsättningsökning med 7,6 procent mot fjolåret. Hemstereffekt där många kunder lagt rekassan på heminredning och renovering och ökning i webbutiken är förklaringar till försäljningsökningen menar koncernen.

Det fastställda resultatet för räkenskapsåret väntas inte bli klart förrän om några månader men koncernen räknar med att även det kommer vara positivt och möjliggöra fortsatta investeringar under det kommande finansåret.

"Jag är mycket nöjd med att vi, trots ett år med stora utmaningar, lyckats öka omsättningen med 7,6 procent. Det beror på en kombination av goda resultat innan viruset drabbade Asien och Europa, och att vi såg en markant ökning i försäljning när vi väl öppnade våra butiker igen", säger Jan Bøgh, vd och koncernordförande för Jysk i en kommentar.

Nu planerar detaljhandelsjätten att öppna 150 nya butiker. Under fjolåret öppnades 106 nya butiker globalt.

Samtidigt understryker Jan Bøgh och Jysk att coronapandemin  kan leda till att det innevarande räkenskapsåret blir ännu mer utmanande än det föregående.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063