23948sdkhjf

Lager 157 ska möta citykund med nytt koncept

Ska bli en citydestination med utvalt sortiment.

Lager 157 öppnar butik om två plan och totalt 1 200 kvadratmeter i Gallerian på Hamngatan i Stockholm den 25 september. Klädkedjan kallar satsningen ”ett nytt upptempokoncept i centrala Stockholm” som fått namnet 157 Exchange.

Butiken ska rymma outdoorkläder för barn i bottenplan och denimavdelning på gatuplan.

– Vi vill skapa nytt i en förändrad detaljhandelsvärld, ett kreativt upptempokoncept med utbytbart innehåll där vi kan möta kunderna med riktigt relevanta erbjudanden vid var tid. Det ska fungera på andra platser än våra fullsortimentare, säger Stefan Palm, vd och kreativ chef på Lager 157.

Johanna Winther, COO hos Lager 157, uppger i ett mejl till Dagens Handel att "Vi ser en möjlighet att byta ut hela innehållet, till exempel från kids outdoor till trainingwear, utifrån vad som är relevant för kunden på platsen eller det nästa ställe vi väljer att etablera 157 Exchange på".

 

.


Butiken öppnar två veckor efter att kontraktet signerats och är enligt ett pressmeddelande kedjans sätt att på olika kreativa vis driva på utvecklingstakten på hemmaplan och har kommit till då ”hyresmarknaden i Norge och Finland upplevs avvaktande i förhållande till aktuella detaljhandelsmönster”, heter det.

Men enligt Johanna Winther betyder inte det att etableringstakten i Norden pausas. 

"Vårt etableringsteam jobbar aktivt för fler lägen i Norge och en första etablering i Finland ligger inte helt långt bort nu, men vi upplever att hyresmarknaden inte är helt snabbfotad just nu".

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096