23948sdkhjf

H&M: ”Återhämtning går bättre än väntat”

Bolaget vände till vinst under tredje kvartalet.

H&M-gruppens nettoomsättning under det tredje kvartalet, juni till augusti, minskade med 16 procent i lokala valutor jämfört med motsvarande period i fjol.

Omräknat till svenska kronor minskade nettoomsättningen med 19 procent till 50 870 miljoner kronor (62 572).

I samband med försäljningssiffrorna så släpps även en preliminär resultatindikation och resultatet före skatt väntas landa på cirka 2 miljarder svenska kronor.

"Som en följd av uppskattade kollektioner samt snabba, kraftfulla åtgärder går H&M-gruppens återhämtning bättre än väntat. Mer fullprisförsäljning i kombination med stark kostnadskontroll har lett till att bolaget vände till vinst redan i tredje kvartalet", skriver bolaget i en pressrelease.

Modekoncernens tredje kvartal är fortsatt präglat av omständigheter kring coronapandemin och i början av kvartalet var cirka 900 av koncernens drygt 5 000 butiker tillfälligt stängda.Vid kvartalets utgång uppgick antalet tillfälligt stängda butiker till drygt 200.
 

Det fullständiga resultatet för det tredje kvartalet och niomånadersperioden,december 2019 till augusti 2020, publiceras den 1 oktober.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093