23948sdkhjf

Galleria uteblir vid Bromma Blocks

De senaste årens försämrade förutsättningar inom detaljhandeln bakom beslutet att skrota handelsgallerian.

I mars ska den nya Ica Maxi-butiken vid Bromma Blocks utanför Stockholm öppnas. Däremot blir det ingen ny handelsgalleria i fastigheten intill. Planerna har skrotats, skriver Bromma Direkt.

NCC:s byggprojekt Hangar 5 i Bromma nordväst om Stockholm går framåt. Området ligger ett stenkast från köpcentrumet Bromma Blocks och ska bli en blandning av kontor, hotell och handel.

Intill, vid den nuvarande parkeringen och intill tvärbanan, ligger fastigheten Trafikflyget 9. Enligt tomträttsavtalet från 2010 ska det där uppföras en galleria, men i det tilläggsavtal som nu har tecknats mellan byggherren och staden har parterna enats om att en helt ny detaljplan ska tas fram. Dels vill man senarelägga projektet, dels ändra inriktningen.

”Inriktningen när avtalet skrevs var att det skulle byggas en större handelsgalleria. Med de senaste åren försämrade förutsättningar för detaljhandelsfastigheter, som e-handel och andra närliggande nyetablerade köpcentrum, fann varken staden eller tomträttsinnehavaren en ny handelsgalleria som den bästa utvecklingen”, förklarar Oskar Bjelke, projektledare på exploateringskontoret, i ett mejl till tidningen. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062