23948sdkhjf

Covid-certifiering av köpcentrum – Skärholmen först

Besiktnings- och certifieringsbolaget Kiwa har infört en kvalitetsmärkning för covid-19-förebyggande åtgärder. Skärholmen Centrum är det första köpcentrumet i Europa att certifieras.

Hyresgäster och besökare ska därmed kunna vara säkra på att Grosvenor Europe, som sedan 2015 äger och utvecklar Skärholmen Centrum, gjort allt för att minska risken för smittspridning i köpcentrumets lokaler.

Köpcentrumet har exempelvis skärpt och utökat sina städrutiner och säkerställt vidtagna åtgärder för att förhindra köbildning och trängsel i lokalerna. Centrumet har också rutiner för att hantera besökare som bryter mot Folkhälsomyndighetens riktlinjer eller på annat sätt utgör en smittorisk.

– Det är väldigt bra att vi nu har fått en verifiering av oberoende part som visar att de åtgärder vi har vidtagit med anledning av covid 19-pandemin är riktiga och att de följs av alla inblandade aktörer. Det gör att vi kan lägga ytterligare fokus på att utveckla centrumets service till våra besökare, säger Carl Strufve, director nordics på Grosvenor Europe.

Kiwa har utfört en revision på plats och specialanpassat den för Skärholmens Centrums verksamhet. Revisionen säkerställer att köpcentrumet följer de skärpta rutiner och säkerhetsåtgärder som har införts.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078