23948sdkhjf

Möbler på dagen och vin på kvällen

Nya hantverkskonceptet Gemla vinbar och studio öppnar i Stockholmsverken.

Möbelstudio på dagen och vinbar på kvällen. Gemla vinbar och studio flyttar in samtidigt som Phil's Burger i Stockholmsverken på Södermalm i Stockholm.

Det nya konceptet Gemla vinbar och studio kombinerar handgjorda möbler i böjträ och hantverksvin utan tillsatser. Hantverk och hållbarhet är den gemensamma nämnaren för samarbetet mellan sommelieren Anna Mellfors och Benny Hermansson, ägare av Gemla Möbelfabrik. 

– Äntligen kan vi öppna en av mina drömmar. En kreativ mötesplats för arkitekter och kunder på dagen och en självklar träffpunkt för alla som älskar ärligt vin och god mat på kvällar och helger, säger Benny Hermansson.

Det nygamla industrikvarteret Stockholmsverken växer som destination för mat, dryck och umgänge. Park Café, veganska Gigafood och vietnamesiska Bun Bun har nyligen öppnat, och inom kort tillkommer inte bara Gemla vinbar och studio utan även Phil’s Burger. Gemla planerar att öppna den 15 oktober och Phil’s Burger den 20 oktober.

– Vi är glada över att ha hittat en lokal som passar bra för vårt format i ett område där det finns både starkt företagande och många boende. Södra station skapar en hög genomströmning av människor vilket ökar vår synbarhet och möjligheten att hitta nya gäster. Stockholmverken och AMF Fastigheter har skapat bra förutsättningar för oss att lyckas, säger Peder Skaj, grundare till Phil’s Burger. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093