23948sdkhjf

CBS vd lämnar: ”Varit drivande till att vända röda siffror till svarta”

Christian Wijkström, vd för Coop Butiker & Stormarknader, CBS, lämnar i dag, måndag.

Christian Wijkström, vd för Coop Butiker & Stormarknader, lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan i dag den 21 september. CBS styrelse blir tillsammans med finanschefen Fredrik Brandel (CFO) operativt ansvariga fram tills att en ny tillförordnad vd har utsetts. 

– Det har varit sju fantastiska år där Coop Butiker & Stormarknader har gått från att stå på konkursens rand till att under varje månad 2020 ta marknadsandelar från vår huvudkonkurrent, något jag känner mig väldigt stolt över, säger Christian Wijkström i en kommentar.

Under Christian Wijkströms ledning har CBS formatomställt samtliga 240 butiker till formaten Stora Coop och Coop. Därutöver köptes Nettos svenska verksamhet upp under våren 2019. 150 av 163 butiker i har i dagsläget ställs om till formatet Coop.

Efter förvärvet går CBS nu in i en ny fas och Christian Wijkström har då beslutat sig för att lämna.

– Vi har starka ledare i våra butiker som arbetar tillsammans för att nå samma mål. Vi har gjort stora investeringar som vi har kunnat finansiera med vårt eget kassaflöde. Nettoförvärvet är en spännande erfarenhet som snart är helt integrerat i Coop. Jag ser det då som en naturlig tidpunkt att lämna företaget, säger Christian Wijkström.

CBS ordförande och KF:s vd Marie Nygren önskar Christian Wijkström lycka till med sina kommande utmaningar.

– Christian har varit framgångsrik i att öka försäljningen i CBS och har under sina sju år gjort många bra saker för bolaget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063