23948sdkhjf

K&Us stänger butik

Lägger fokus på e-handeln över vintern och lämnar adressen på Södermalm i Stockholm.

K&Us stänger butiken vid Slussen på  Hornsgatan 1, i hörnet mot Götgatan, 1 den 30 september. Beslutet att stänga kommer efter minskad försäljning i kölvattnet av coronapandemin.

"Vi flyttar för att hyran blev för övermäktig för oss då försäljningen minskat på grund av  tiderna och corona. Vi har fantastiska kunder som är oss trogna men när de svenska och utländska turisterna uteblev blev det övermäktigt för oss" , skriver Marie Karlberg, medgrundare i ett mejl till modebranschtidningen Habit.

Hon uppger vidare att företaget lägger krutet på försäljning via webbutiken över vintern och hoppas på att hitta en ny butikslokal till våren. Perioden blir också en möjlighet för företaget att se över arbetsätt och affärsmodell.

"Vi kan tänka oss att framöver kan det vara bra att dela på lokaler med likasinnade för att kunna hjälpas åt med hyror och personal för att kunna driva verksamheten med vinst och leva på vår passion.Vi tar för givet att bra design och passform och kvalitéer med miljövänlig inriktning kommer att vara fortsatt intressant även framöver. Vi ser positivt framåt", uppger Marie Karlberg vidare.

Förutom mode under egen etikett säljer K&Us även  accessoarer från varumärken som Arche, Bjørg Jewellery, Sägen, Icon, Artic Collection, Denise Cruz, Bungalow, Chamois och Washologi. 

K&Us är grundat 1994.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078