23948sdkhjf

Ny kedjechef till XL-Bygg

Med stor erfarenhet från kedjedrift och byggmaterialhandel ska Carl Littlewood som ny kedjechef bli ett starkt tillskott för snabbväxande XL-Bygg. 

Carl Littlewood kommer närmast från Kesko där han har haft flera framträdande roller, bland annat som försäljningsdirektör, driftchef, och COO på K-Rauta.

Han har dessförinnan arbetat inom Axfoodkoncernen.

– Carl har en kombinerad erfarenhet av kedjedrift och byggmaterialhandeln som krävs för den här rollen. Han har också ett starkt entreprenörsfokus som kommer att vara viktigt för att skapa nöjda delägare, säger Karin Eriksson, vd för Mestergruppen Sverige, som fram tills nu även innehaft rollen som kedjechef.

– Jag tycker att det är stimulerande att arbeta i ett entreprenörsdrivet företag och jag ser självklart fram emot att träffa alla ägare och deras kunder. Samtidigt är det spännande att vara en del av den utveckling som bolaget kommer att genomföra under de närmaste åren, säger Carl Littlewood.

Carl Littlewood börjar formellt sin anställning i XL-Bygg den 1 oktober och kommer att ingå i ledningen för Mestergruppen Sverige. Karin Eriksson kommer i samband med tillträdet att gå fullt ut i rollen som vd för Mestergruppen Sverige.

– Min huvuduppgift framåt är att skapa synergier mellan bolagen, som i sin tur kommer att generera ett ökat värde för delägarna inom XL-Bygg och Bolist, Järnia. Särskilt fokus ligger på kommande utvecklingsprojekt som är kopplade till sammanslagningen av bolagen inom Mestergruppen Sverige, avslutar Karin Eriksson.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078