23948sdkhjf

Dollarstores öppning kan stå fastighetsägaren dyrt

Kommun kräver halv miljon i böter om lokalerna inte töms. ”Vi är bara hyresgäster”, uppger Dollarstore.

Fastighetsägaren till Dollarstores butikslokaler i Halmstad riskerar tvingas betala sanktionsavgift om drygt en halv miljon kronor, uppger Hallands Posten. 

Detta efter att kommunen anser att Dollarstore öppnade för tidigt och att verksamheten i butikslokalen i Flygstaden bedrivits olovligen sedan i juni och utan ett så kallat slutbesked. 

– De har tagit byggnaden i bruk utan slutbesked och haft kunder där hela sommaren, säger Leif Fendell, bygglovshandläggare på kommunen, i en kommentar till tidningen.

Kommunen, som nu vill att lokalen töms och återställs, menar att byggherren gjorde större ändringar än vad som rymdes i det ursprungliga bygglovet och att det inte är den byggnad som man fått bygglov för som nu finns på platsen. Därför utfärdades inget slutbesked.

Dollarstore i sin tur har inga planer på att tömma lokalerna.

– Det förstår du själv. Det finns inte en chans att vi kommer stänga och tömma lokalerna. Vi har fått tillträde enligt avtal med fastighetsägaren. Problemen är mellan fastighetsägaren och kommunen, inte oss – vi är bara hyresgäster, säger Dollarstores etableringschef Fredrik Holmström till tidningen.

Kommentera en artikel (2)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078