23948sdkhjf

Postnord centraliserar sorteringen och prövar paketskåp

Postnord flyttar sorteringen av brev och paket från Vara, Skara och Tidaholm till Falköping. Samtidigt flyttar de in i nya lokaler som är anpassade till verksamheten för mer effektiv logistikhantering. 

Bortsett från att sorteringen flyttas från orterna blir det inga större skillnader i Tidaholm, Skara och Vara. Sammanslagningen sker successivt och väntas vara klar i början på nästa år. På orterna kommer även vissa slingor att förändras, vilket kan innebära att en del får sin post tidigare eller senare under dagen än tidigare och just nu testkörs de nya slingorna.

– Det känns lägligt att göra denna förändring nu eftersom vi länge sett en stadig ökning av paket, och inte minst nu under corona. Vi har länge rustat för en ökning av paket, men på grund av pandemin har det gått snabbare än vi trott. Med de ökande paketvolymerna är det troligt att vi lite längre fram kan behöva bli fler medarbetare, säger Göran Sahlin, distributionsområdeschef på Postnord i Skaraborg.

Även på andra platser runt om i landet bygger Postnord nya lokaler och anpassar verksamheten. Förändringen görs eftersom det skickas allt färre brev och allt fler paket. 

En annan nyhet är att Postnord nu startar försöksverksamhet med paketskåp, dit kunder kan välja att få sina paket levererade. Med skåpen kan mottagaren hämta sitt paket dygnet runt i anslutning till där man bor eller rör sig.

– Nu är försöksplaceringarna klara och vi ser stort intresse. I början kommer vi att koncentrera placeringarna till Stockholm, för att utvärdera försöken i ett begränsat område. Blir det lyckat ser vi det som ett bra leveransalternativ för fler delar av Sverige, såväl i tätort som glesbygd, säger Helena Sjöberg, affärsutvecklare inom sista-kilometern på Postnord Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094