23948sdkhjf

Nytt högkvarter för snabbväxande Outnorth

E-handlaren Outnorth har haft en rekordstark försäljning under 2020 och fortsätter att växa i Sverige. Som en del av expansionen flyttar outdoor-företaget sitt lager från Växjö till Göteborg – och mer än fördubblar lagerytan.

Outnorth, som säljer utrustning, kläder och skor för aktiviteter och träning utomhus, har även tecknat ett fyrårigt hyresavtal med Kungsleden om kontorslokaler på 1 162 kvadratmeter i handelsområdet Norremark i Växjö. De cirka 50 medarbetarna flyttar in i företagets nya huvudkontor den 1 december.

– Växjö förblir hjärtat i vår verksamhet och det känns bra att vi har hittat en modern och flexibel kontorslösning hos Kungsleden. Nu är vi rustade för fortsatt tillväxt med framtida rekryteringsbehov, säger Harald Ennen, vd Outnorth.

Inflyttningen i den 19 000 kvadratmeter stora lagerlokalen i Hisingen Logistikpark i Göteborg beräknas ske i april nästa år.

– Lagerflytten blir ett stort och viktigt steg i vår fortsatta tillväxtresa i Norden och i Europa. I Göteborg får vi optimala möjligheter att ytterligare förbättra och investera i logistik och lager, och kan samtidigt dra nytta av närheten till våra koncernsyskon som befinner sig i liknande utvecklingsfaser som vi gör, säger Harald Ennen.

Outnorth etablerades 2005 i Kalmar men ägs numera av den danska mediekoncernen Egmont.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.474