23948sdkhjf

Syateljé på Ikea invigd

I fredags öppnade kvinnokooperativet Yalla Borlänge en syateljé på varuhuset i Borlänge.

I fredags öppnade kvinnokooperativet Yalla Borlänge en syateljé på Ikeas varuhus i Borlänge. I ateljén erbjuder de kvinnorna  till IKEAs företagskunder, men även necessärer, plånböcker och påsar tillverkade av stuvbitar från varuhuset.


- Som känt varumärke och stor arbetsgivare vill vi i den här delen av landet göra vad vi kan för att skapa en lyckad integration i samhället. Vi tror att integration på just en arbetsplats är ett bra sätt att sprida kunskap vidare ut i samhället, säger Jessica Öhlund, market manager, Ikea Borlänge i en kommentar. 

 

Syateljén följer på ett samarbete mellan möbeljätten och Coompanion Dalarna som inleddes för två år sedan när varuhuset aktivt försökte nå utlandsfödda kvinnor som inte lyckats ta sig in på den svenska arbetsmarknaden. Ett arbete som nu mynnat ut sytaljén.

Yalla Borlänge är ett arbetsintegrerande socialt företag där utlandsfödda kvinnor får möjlighet att närma sig arbetsmarknaden i egen takt. Företaget är ett resultat av projektet Trappa upp Nationellt, där Coompanion Dalarna drivit ett delprojekt i samarbete med Borlänge kommun, Fornby folkhögskola, Studieförbund, Samordningsförbund och Ikea Borlänge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063