23948sdkhjf

Hypersnabb leverans från lokala apoteket

Vembla, vars affärsidé är att leverera mat- och apoteksvaror från lokala butiker till privatpersoner, lanserades mitt under coronakrisen. I somras tog start up-företaget in nya miljoner och nu tar företaget nästa steg. Vembla utlovar hypersnabb leverans till alla inom Stockholms tullar. Livsmedel och apoteksvaror levereras hem till kunden från 15 minuter till en garanterad tid inom en timme efter beställning. 

Kunder kan välja att beställa från ett flertal butiker och till exempel inkludera en apoteksbeställning. Vembla packar och levererar direkt till kunden från respektive butiks unika sortiment. Eftersom allt sker lokalt, kan Vembla använda sig av miljövänliga fordon som till exempel cyklar.

– Vemblas styrka ligger i det lokala fokuset. Butiker, kunder och shoppers har delats in i olika ”rutnät” för att garantera att leveranserna blir så lokala som möjligt. Vår modell gör att vi alltid kan välja den butik som är närmast kunden, vilket minimerar transportsträckan, säger Sunil Dutt, vd på Vembla.

Ica Mathörnan på Karlsbergsvägen i Stockholm är en av de växande antal butiker som har inlett samarbete med Vembla.

– Vi har vidtagit många åtgärder för att göra handlingen på Ica Mathörnan så säker och trygg som möjligt och en av dem som vi är mest stolta över är samarbetet med Vembla. Detta samarbete betyder att våra kunder fortfarande kan få hela sortimentet varor från oss och som plockas ut med största omsorg, säger butikschefen Niclas Fernström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062