23948sdkhjf

Varuhuskedjan Macy's blir delägare i Klarna

Klarna ingår ett femårigt långt avtal med den amerikanska varuhuskedjan Macy's. Som en del av avtalet kommer Macy's gå in som delägare i det svenska fintechbolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

USA har pekats ut som nästa stora marknad i Klarnas globala ambitioner, och Macy-avtalet är ett led i den satsning som följer den senaste kapitalanskaffningsrundan som slutfördes i mitten av september.

– Vi är mycket glada över partnerskapet med Macy's när övergången till retail online accelererar och företaget fortsätter att förnya och förbättra sitt digitala erbjudande för att möta kundernas förväntningar, där smarta och flexibla betallösningar är grundläggande. Det här strategiska samarbetet är grundat i vår delade övertygelse om vikten av att erbjuda en överlägsen shoppingupplevelse som bygger bestående relationer med kunderna, säger Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski i ett uttalande.

I denna kapitalanskaffningsrunda uppgick Klarnas värdering till 10,6 miljarder dollar. Målet är att börsnotera inom två år.

Genom avtalet bolagen emellan kommer Macy's kunder att erbjudas möjligheten att betala i fyra räntefria delbetalningar i online-kassan, skriver Klarna.

Hur stor ägare Macy's blir i Klarna framgår inte av pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078