23948sdkhjf

Itab förvärvar italiensk retailverksamhet

Itab Shop Concept förvärvar 81 procent av Ceflas affärsenhet för retaillösningar. Affärsenheten kommer att knoppas av och överföras till ett nybildat italienskt aktiebolag. Itab äger rätt att förvärva Ceflas minoritetspost i nämnda bolag efter 3 år från det att transaktionen genomförts.

 

Det framgår av ett pressmeddelande.

 

Ceflas affärsenhet för retaillösningar erbjuder främst inrednings- och checkoutlösningar till sina kunder, huvudsakligen inom dagligvaruhandeln i södra Europa. Cefla har tagit ett strategiskt beslut att upphöra med sin verksamhet inom retaillösningar för att fokusera på sin kärnverksamhet.

 

"Genom förvärvet och samarbetet med Cefla stärker Itab sin marknadsposition i södra Europa och skapar möjligheter att erbjuda Itabs lösningar till en bredare kundkrets. Den positiva ebitda-effekten för Itab 2021 uppskattas till minst 30 miljoner kronor och transaktionen kommer att skapa möjligheter för ytterligare synergieffekter de kommande åren", heter det.

 

Förvärvet har godkänts av båda bolagens styrelse samt från Ceflas bolagsstämma. Förvärvet är föremål för traditionella villkor och transaktionen förväntas slutföras i slutet av 2020.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079