23948sdkhjf

Linköpings äldsta klädbutik i graven

Den har varit i samma familjs ägo sedan starten 1938, men nu stänger Tannefors nya manufakturaffär, skriver Östgöta-Correspondenten. Därmed försvinner Linköpings äldsta klädbutik efter 82 år.

Åke Carlsson öppnade butiken på Nya Tanneforsvägen 62 tillsammans med hustrun Greta. 1958 flyttade familjeföretaget till den nuvarande adressen, nummer 45 på samma gata. 1975 tog grundarnas dotter, Louise Axenborg, över butiken tillsammans med sin man, Erik Axenborg.

– Bara två generationer. Mamma, pappa och så vi. Men nu är det slut. Inget av våra barn är intresserade av att ta över. De är båda framgångsrika egna företagare. Och att sälja till någon utanför familjen var inte aktuellt. Det hade gjort för ont här inne, säger Louise Axenborg till Östgöta-Correspondenten och tar sig för bröstet.

Tårar har fällts av makarna sedan de bestämde sig för att gå i pension.

– Många av våra stamkunder har också gråtit en skvätt. För dem har butiken varit mer som en social inrättning dit man kommit för att prata en stund. Men nu, när det gått en stund, känns det ändå bra. Vi kommer att få mer tid över för våra andra intressen, hantverk och promenader i naturen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063