23948sdkhjf

Jula drar upp tempot för Hööks

Förvärvar fastighet för lager och huvudkontor och ska öppna fler butiker.

Förra året blev Hööks en del av Jula Holding och nu tas ny nya steg när koncernen via fastighetsbolaget G&K Blanks Fastigheter, förvärvar huvudkontor och centrallager om totalt 13 500 kvadratmeter i Borås. Därtill finns uttrymme på tomten att bygga ut höglagret.



För oss är det viktigt med tillväxt, och köpet av Hööks-fastigheten ger bra förutsättningar för fortsatt tillväxt. Under 2020 kommer vi att öppna fem nya Hööks-butiker. Med köpet av Hööks-fastigheten finns nu möjligheten att expandera upp till 150 varuhus. Det finns även fina möjligheter att utveckla kontoret på det befintliga entresolet, säger Joachim Frykberg, vd Jula Holding.



Julas ägare och koncernchef Karl-Johan Blank tycker att förvärvet speglar Julas tilltro och engagemang i Hööks.



Fastighetsköpet är en långsiktig satsning. Fastigheten har ett bra reklamläge, och med en bra inarbetad butik. Folk i Borås med omnejd hittar verkligen dit. Vi hade kunnat hyrt denna stora logistikfastighet vidare, men vi tog nu istället tuffa förhandlingar med fastighetsägaren för att visa att vårt engagemang i Hööks är långsiktigt och på riktigt. Jag har hela tiden varit tydlig med att jag vill äga fastigheten, företagets hjärta. Den ligger fantastiskt bra, och där sitter verkligen Hööks kultur i väggarna. Kompetens och engagerad personal finns där, Borås är verkligen en handels- och logistikstad, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097