23948sdkhjf

Rusta fortsätter expansionen i Tyskland

I slutet av oktober öppnar kedjan varuhus i Bremen.

Den 29 oktober öppnar detaljhandelskedjan varuhus om 2 400 kvadratmeter i Bremen i Tyskland. Varuhuset öppnar i handelsplatsen Roland-Center strax söder om staden och är del i detaljhandelskedjans expansion i Tyskland som inleddes 2017.

Öppningen i Bremen signalerar också starten för ett högre tempo i Tyskland, enligt detaljhandelkedjan, även om vd Göran Westerberg uppger att coronapandemin kommit i vägen för vissa planerade etableringar.I en intervju med Dagens Handel tidigare höstas och i samband med öppningen varuhus nummer 100 i Sverige uppgav Göran Westerberg att Tyskland tillsammans med Norge är detaljhandelskedjans snabbast växande marknader.

De tre första åren i Tyskland beskriver Göran Westerberg som lärorika och ”strategin när vi gick in på den tyska marknaden var att starta i liten skala och lära de dyra lektionerna så billigt som möjligt.”

– Vi har fått arbeta både med att tweaka våra kampanjer, erbjudanden och sortiment. Nu ser vi att vårt arbete i Tyskland har börjat bära frukt med kraftigt ökad omsättning och kundtrafik. Faktum är att Tyskland tillsammans med Norge idag är våra marknader med högst tillväxttakt, uppger Göran Westerberg i ett mejl till Dagens Handel.

Nu fortsätter jakten på nya lägen och orter för tänkbara etableringar.

– Under 2019 lade vi mycket energi och tid i Finland. Med integrationsprocessen i Finland klar så är det nu naturligt att mycket av fokus framåt kommer ligga på vår expansion i Tyskland, uppger Göran Westerberg vidare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063