23948sdkhjf

Byggmax tar självscanning till bygghandeln

Kunderna kan ta betalt med mobilen.

Byggmax är den första byggkedja där kunderna själva kan scanna sina produkter och det med hjälp av den egna mobiltelefonen. 

– Vi har länge letat efter ett kostnadseffektivt och lättanvänt självscanningssystem för våra butiker. Lösningen har visat sig vara hållbar och möter våra krav och våra kunders behov. Systemet förvandlar enkelt varje mobiltelefon till självscanner och utcheckningsterminal, helt utan installation och registrering. Detta gör den tillgänglig för alla våra kunder, säger Oskar Röös, CIO på Byggmax.

– Det som gör vårt system unikt är att det är en webbaserad lösning, ingen app. Det fungerar i vanliga webbläsare och är absolut enhetsoberoende. Genom att eliminera hårdvaruskannrar och ad-hoc-appinstallation, kan vi leverera en kostnadseffektiv lösning till både små och stora butikskedjor, och leverera självscanning för alla kunder med mobiltelefoner, säger Natalia Kozlova, vd på MGNation, som är utvecklare. 

Systemet har en inbyggd produktkatalog och karta av butiken, som hjälper kunderna att hitta de varor man söker i Byggmax butiker. Betalning sker via Swish, bankkort eller faktura.

– Med den här lösningen kan vi minska smittrisken genom att minska köer och kontakten med butikspersonalen. Genom att använda mobiltelefonen för självscanning och utcheckning kan vi även undvika utrustning som exempelvis pekskärmar, POS-terminaler och självscannrar, säger Oskar Röös.

Idag erbjuder Byggmax självscanningen i 12 utvalda butiker i Sverige och planerar att införa det i alla sina butiker i Sverige, Norge och Finland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078