23948sdkhjf

H&M:s vd är årets Ruter Dam

"Lyckats styra H&M-gruppen mot en snabb återhämtning efter mardrömsstart".

H&M Groups vd Helena Helmersson, som tillträdde vd-posten i januari i år, har tilldelats hedersutmärkelsen Årets Ruter Dam 2020.

– Jag blev verkligen smickrad och glad när jag fick beskedet om att ha blivit utnämnd till Årets Ruter Dam. Det är naturligtvis fantastiskt om jag kan inspirera andra att driva förändring. Min förhoppning är att vi ska få se ett näringsliv med större mångfald framöver. För mig är det alldeles självklart för att kunna attrahera de främsta talangerna och möta våra kunder och deras behov på allra bästa sätt, säger Helena Helmersson, vd H&M Group, i en kommentar.

Utmärkelsen får hon då hon enligt juryn befordrats till den mest inflytelserika chefspositionen inom svenskt näringsliv under det gångna året.– Helena Helmersson har redan visat sig vara mer än kvalificerad för rollen som vd efter att hon trots en riktig mardrömsstart lyckats styra H&M-gruppen mot en snabb återhämtning. Hennes ledstjärna och främsta drivkraft är hållbarhet och hon brinner för att leda modeindustrin mot en hållbar framtid. Helena inspireras av att leda i förändring och hennes ledarskap präglas till stor del av hennes mod, hennes tro på sina medarbetare och hennes förmåga att sätta laget framför jaget. Helena Helmersson är en sann kvinnlig förebild och hon var juryns enhälliga val, säger Marika Lundsten, vd Ruter Dam i en kommentar.

Helena Helmersson påbörjade karriären inom H&M som controller som 23-åring. Därefter har hon arbetat på flera poster inom inköp, logistik och produktion; bland annat som global hållbarhetschef och som chief operating officer med ansvar för expansion, logistik, produktion, IT, avancerad dataanalys och AI.

Pristagaren utses av Ruter Dams vd och styrelse som består av Marika Lundsten, vd Ruter Dam, ordförande Gunnel Duveblad, utmärkelsens grundare Gunilla Arhén, Karin Eliason, styrelseproffs, Apotekets vd Ann Carlsson, Malin Persson, styrelseproffs, samt Eva Krutmeijer, vd och grundare EKKO AB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079