23948sdkhjf

Från Byggmax till Kungsängen

Bygghandlarens Sverigechef blir vd för sängkedjan.

Styrelsen för Kungsängen Sweden har utsett Marcus Essesjö till ny vd.

Han efterträder Peter Gustafsson, som kvarstår som operativt ansvarig för supply chain, med ansvar för inköp, varuflöde och produktion, och som delägare och styrelsemedlem i sängkedjan.

– Kungsängen är ett bolag med ett unikt koncept, egen produktutveckling, tillverkning, in house reklambyrå, försäljning genom egna butiker och e-handel och dessutom kör ut sängar själva med egna bilar. Ett koncept som står väl rustat för de nya förutsättningar som detaljhandeln står inför, men som allt annat behöver det förfinas och utvecklas för att möte morgondagens kundkrav. Jag ser med glädje fram emot att lämna över stafettpinnen som vd till Marcus som tar Kungsängen vidare i nästa fas, så att fler människor kan vakna pigga och utsövda varje morgon, säger Peter Gustafsson i en kommentar.

Marcus Essesjö kommer närmast från posten som Sverigechef för Byggmax, en tjänst han  verkat på sedan 2017. Han tillträder så snart som möjligt men senaste i april nästa år.

– De fyra senaste åren har jag verkat i en bransch där konkurrensen om kunderna ökat och kraven på bättre produkter till bättre priser varit i fokus. Kungsängen har en unik position att erbjuda kunderna det de efterfrågar och jag ser fram emot att fortsätta den starka utveckling Kungsängen redan startat, säger Marcus Essesjö i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078