23948sdkhjf

Meadow tar in Nudie Jeans som delägare

Ska lansera jeans under eget namn och ser möjlighet att öppna fler butiker.

Modebutiken Meadow, med fysisk butik på Södra Förstadsgatan 22 i Malmö och onlineförsäljning globalt, får Nudie Jeans som delägare när denimmärkets moderbolag Svenska Jeans Holding köper en tredjedel av det Malmöbaserade modeföretaget.

Meadow drivs idag av grundaren och vd:n Christopher Åkesson med intressenter.

– Vi klickade redan vid första mötet. Det stärker oss både finansiellt och kompetensmässigt. Med Nudie i ryggen kan Meadow ta ytterligare kliv som independentbolag, säger Christopher Åkesson, grundare och vd i Meadow i en kommentar.

Meadow har förutom försäljning i butik även onlineförsäljning till framförallt USA, Kanada, Tyskland, Storbritannien och Sydkorea. Därtill har Meadow haft pop up-butik i New York och tidigare  gjort samarbeten med kanadensiska Viberg Boots och amerikanska 3sixteen.

– Med Nudie med på resan skapas helt nya möjligheter. Det är inte uteslutet att vi längre fram öppnar Meadow-butiker i fler städer, möjligtvis utomlands. Vi är redan igång med jeans under eget namn som kommer tillverkas i Japan på en av världens främsta fabriker, vilken jag besökte tidigt i mars i år, säger Christopher Åkesson vidare.

– Meadow delar vår kärlek till material, hantverk och denim, så vårt samarbete känns helt naturligt. De står också för en personlig global online-närvaro, i kombination med en tydlig lokal förankring, där kärleken till produkten är det centrala, säger Joakim Levin, vd och koncernchef för Nudie Jeans. 

Meadow ska fungera fristående från Nudie Jeans egna globala  butiksnätverk.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078