23948sdkhjf

Ännu en anrik skobutik i konkurs

Eliassons skor, Sofias Skor Aktiebolag, på Kyrkogatan i Mora har försatts i konkurs, rapporterar Dalarnas Tidningar. Butiken, som har anor sedan tidigt 1900-tal, drivs sedan 2003 av Göran Eriksson som även driver skobutik i Malung.

- Det känns vedervärdigt. Jag har inte varit med om en konkurs tidigare och jag låg sömnlös de första tre nätterna. Det känns som ett nederlag och det är väldigt tufft psykiskt, säger Göran Eriksson till tidningen.

Upprinnelsen till konkursen är coronapandemin men omsättningen har enligt butiksägaren varit sjunkande under en längre tid. Butiken har tappat 35 procent i försäljningen under de senaste nio månaderna jämfört med föregående år.

Därtill är parkeringssituationen svår i centrumet vilket butiksägaren tror på sikt kommer utarma citykärnan.

Fyra anställda berörs av konkursen men konkursförvaltaren Tomas Wikner, som tidningen varit i kontakt med, hoppas att det ska gå att sälja rörelsen och säger att intressenter finns.

- Butiken har funnits väldigt länge och det är ett inarbetat namn. Det är ett gammalt fint företag och förhoppningsvis finns det en möjlighet att överlåta det till någon, säger Tomas Wikner till tidningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094