23948sdkhjf

Affären i hamn: Footway köper Caliroots

Footways avsikt att förvärva streetwearbolaget är nu en realitet. Tillträde sker inom två veckor. Hollywood och Soto ingår inte i förvärvet.

I slutet av maj gick Footway ut och aviserade intresse att förvärva streetwearbolaget Californian Roots, med butiks- och e-handelskonceptet Caliroots, som sedan den 23 april i år är i rekonstruktion. Avsikten var att förvärvet skulle ske under andra halvåret 2020; något som nu skett.

Förvärvet finansieras enligt ett pressmeddelande genom egen kassa men någon köpesumma kommuniceras inte.

“Vi ser stora möjligheter i att lansera Caliroots på vår nya plattform och vidareutveckla deras starka varumärke”, säger Daniel Mühlbach, vd för Footway, i en kommentar.

Footways ambition är att skapa en ledande plattform för e-handel och förvärvet av Caliroots följer på köpet av Sportamore i våras och Solestory i somras.

Californian Roots och dess dotterbolag drev tre olika varumärken; Caliroots, Hollywood och Soto Store, med fokus på bland annat streetwear och skate med närvaro i Norden och Europa.

Soto och Hollywood ingår inte i Footways förvärv.

Inga beslut är tagna gällande Caliroots fysiska butik på Lästmakargatan i Stockholm enligt Daniel Mühlback. Därtill pågår fackliga förhandlingar gällande Caliroots personal.

Dotterbolagen Hollywood samt Soto med två butiker i Tyskland ingick dock inte enligt tidigare uppgifter till Dagens Handel i rekonstruktionen.

”Caliroots har, sedan starten 2003, framgångsrikt byggt ett starkt varumärke inom streetwear och sneakers som passar väl in på Footways nya plattform. Den globala plattformen som just nu utvecklas är anpassad för att på ett enkelt sätt kunna koppla på nya e-handelsbutiker med unika skyltfönster och produkter. Caliroots väletablerade position inom streetwear och sneakers stärker koncernens erbjudande ytterligare”, skriver Footway vidare.

Förvärvet sker som en inkråmsöverlåtelse av Caliroots varumärken, domäner och varulager. Tillträde sker inom två veckor.

 ”Jag vill tacka kunder och medarbetare för den spännande resa vi gjort med Caliroots hittills. Nu lämnar vi vidare till Footway för nästa kapitel och önskar dem all lycka och framgång”, säger Andreas Koschnike, vd och medgrundare av Caliroots, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125