23948sdkhjf

Larm från branschen: Bråttom med stödpaket

Svensk Handel och Butikerna är överens: Nu är det bråttom med stödåtgärder till handeln.

Kunder som vistas i Stockholm, Västra Götaland, Östergötland, Skåne och Uppsala uppmanas nu av Folkhälsomyndigheten att avstå från att besöka butiker, med undantag för nödvändiga besök i livsmedelsbutiker och apotek. Det slår hårt mot en bransch som redan är hårt pressad efter den tuffa perioden i våras och under försommaren.

Bengt Hedlund, vd för Butikerna som är ett samarbete mellan flera branschorganisationer för företag inom svensk detalj- och convenience-handel, har inget att invända mot Folkhälsomyndighetens arbete men påpekar att tidsaspekten är viktig.

– Många butiker befinner sig redan på gränsen. Så vi hoppas att redan denna vecka få besked från våra beslutsfattare om stöd till handeln, betonar Hedlund.

Samma tongångar hörs från Svensk Handel:

– Vi har respekt för Folkhälsomyndighetens beslut och huvudfokus måste ligga på att bromsa smittspridningen. Samtidigt är det ett mycket kraftfullt vapen som myndigheten avlossat, vi vet att det kommer att få förödande konsekvenser för handeln. För att rädda jobb måste politiken återuppliva stödåtgärderna till utsatta företag, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11