23948sdkhjf

Bauhaus lånar ut eldrivna transportcyklar

Byggvaruhuset Bauhaus kommer från och med nu att erbjuda kunder att transportera hem varor i form av eldrivna transportcyklar från Monark cargo i samarbete med cykelkedjan Tvåhjulsmästarna.

Cyklarna kommer att lånas ut till kunder under en sex månaders prövoperiod i varuhuset i Sickla utanför Stockholm, med start omgående. Därefter kommer projektet att utvärderas och förhoppningsvis kunna implementeras på fler av Bauhaus varuhus.

Cylkarna är gratis att låna i tre timmar, därefter debiteras en avgift per timme.

– Vi strävar hela tiden efter mer miljöanpassade lösningar, i alla delar av vår verksamhet.  Och den här gången är vi verkligen inte ute och cyklar när vi försöker underlätta för både våra kunder och vår miljö på samma gång, säger Johan Saxne, marknadsdirektör på Bauhaus Sverige.

Cykelkedjan Tvåhjulsmästarna med ett 50-tal butiker kommer att leverera cyklarna och se till att de är säkra och körklara genom regelbunden kontroll och service.

– Detta är ett väldigt spännande område inom cykelförsäljning som vi tror kommer att öka kraftigt i framtiden. Vi tror på en helhetslösning där vi kommer att sköta service och underhåll av cyklarna med hjälp av en våra jourbilar i Stockholm, Cykelogen. Vi tackar Bauhaus för förtroendet, säger Anders Sundqvist, vd Tvåhjulsmästarna

Daniel Mäkinen, vd för Monark Exercise, ser mycket ljust på denna typ av företagssatsningar.

– Vi tycker det är ett jättespännande projekt som Bauhaus gör där vi får möjligheten att bidra till en större hållbarhetsomställning i form av utsläppsfria transporter och svensktillverkade produkter. Projektet visar en nisch där vår nya lastserie Centro fungerar perfekt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11