23948sdkhjf

Jula och Willys först till ny handelsplats

Det har tidigare ryktats om en ny dagligvarubutik i Skellefteå. De ryktena har nu bekräftats då det står klart att det blir en ny Willys som tillsammans med Jula kommer att ta plats på det nya handelsområdet Anderstorp på den södra sidan av staden.

Den nya butiken blir Willys andra i Skellefteå.

– Med en redan väletablerad butik i norra delen av staden så är Skellefteå en stark marknad för oss som kommer stärkas ytterligare med vår nya butik då vi kommer nå ut till en ny del av staden och täcka in ett nytt upptagningsområde, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys, i en kommentar.

Den nya Willysbutiken på cirka 3 200 kvadratmeter beräknas öppna under hösten 2022. 

Willys får sällskap av Jula, som kommer att flytta från sitt nuvarande läge på Solbacken. Det är också Jula Holding som via sitt fastighetsbolag bygger de nya fastigheterna. Julas eget varuhus blir totalt cirka 3 000 kvadratmeter stort.

− Det är extra kul att vi bygger i Skellefteå med vårt eget fastighetsbolag G&K Blanks Fastigheter. Ett tydligt och bra läge med en stark kombination av handlare i Jula och Willys. Vi har genom åren växt ur vår gamla lokal och ser nu fram mot att flytta in i en ny fastighet där vi kan erbjuda Skellefteåborna vårt nya koncept på bästa sätt, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.

Jula är inne i en mycket stark expansionsfas. Tio nya varuhus tillkommer under 2020, fyra i Sverige, tre i Norge och tre i Polen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078