23948sdkhjf

Färghandlaren går starkt under coronaåret

"Vi är en av få branscher som haft en positiv ekonomisk utveckling under coronapandemin".

Färgfackhandelskedjan Happy Homes redovisar stark tillväxt hittills under 2020.Under årets första nio månader ökade försäljningen med 17,5 procent i jämförbara enheter.

Under september ökade försäljningen med 16,8 procent vilket är betydligt högre än redovisad försäljning i byggmaterialindex från branschorganisationen Byggmaterialhandlarna.

– Vi är en av få branscher som haft en positiv ekonomisk utveckling under coronapandemin. Vi har sett ett tydligt ökat intresse för renovering både utvändigt och invändigt sedan ungefär mars i år. Kombinationen av hemarbete och minskade möjligheter att resa utomlands på semestern har lett till att allt fler väljer att fokusera på renoveringsprojekt, säger Magnus Ohlsson, vd på Happy Homes Sverige.

Det är konsumentförsäljningen som ökar när intresset för hem- och heminredning ökar generellt under pandemin.

– Vi ser en utveckling av försäljningen som är bättre än byggmaterialmarknaden i stort. Konsumentförsäljningen är drivande för tillväxten och med pandemin, och dess effekt av ökat intresse för hem och heminredning, tillsammans med vårt allt starkare varumärke är utfallet så här långt mycket gott, säger Pär Andin Josefsson, ekonomichef på färgfackhandelskedjan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078