23948sdkhjf

XL-bygg tar över byggbutik i Tibro

För bara två veckor sedan skrev vi om att XL-byggs butik Tibro bygg har gått i konkurs. 

Nu får XL-bygg närvaro i Tibro på annat sätt, nämligen genom Tibro byggvaror som tidigare har ingått i Bolists nätverk, och entreprenörerna Janne Windeståhl och Johan Martinsson.

– Planen har hela tiden varit att ha fortsatt representation på orten och nu har vi hittat en lösning som gynnar alla parter. Tibro byggvaror har ett mycket attraktivt läge vid riksväg 49 och ligger mitt i samhället, vilket ökar tillgängligheten. Jag är mycket nöjd med den här lösningen och ser fram emot att jobba tillsammans med Janne och Johan, säger Carl Littlewood, kedjechef för XL-Bygg.

Tibro Byggvaror AB startades 1984 av Johans pappa Sven-Gunnar Martinsson och 1989 klev Johan in i verksamheten. Janne har varit med sedan 2008 och har bakgrund som möbelsnickare, kvalitetskontrollant och fastighetstekniker. Janne och Johan har gedigen lokal kännedom och stor kunskap om kundernas behov, både när det gäller proffskunder och konsumenter.

– Vi vill passa på att tacka Bolist för ett bra samarbete under de gånga åren och samtidigt önska befintliga och nuvarande kunder välkomna till vår nya XL-Bygg-butik. I januari slår vi upp portarna och kommer att presentera en nyprofilerad butik med ett bredare sortiment riktade till både proffskunder och hemmasnickare, säger Janne Windeståhl och Johan Martinsson.

– XL-Bygg och BolistJärnia är en del av Mestergruppen Sverige och den här lösningen är ett bra exempel på hur vi skapar synergieffekter genom våra kedjor. Det här ger en möjlighet för de proffskunder som redan har en relation med XL-Bygg att fortsätta samarbetet med kedjan. Jag önskar Johan och Janne fortsatt lycka till, säger Magnus Hemmingberg, kedjechef Bolist/Järnia.

Tibro Byggvaror börjar nu ställa om sortimentet för att tillgodose de lokala byggföretagens behov. Tibro Byggvarors övergång till XL-Bygg beräknas vara genomförd kring årsskiftet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062