23948sdkhjf

The Body Shop i ny form

Lanserar nytt butikskoncept. Därtill väntar refillstationer i butik nästa år.

The Body Shop lanserar ett nytt butikskoncept, Activist Makers Workshop, och först ut att öppna i ny skrud blir butiken i Sturegallerian i Stockholm som öppnar i veckan, den 26 november.

– De senaste två åren har vi enbart använt återvunnen butiksinredning till alla våra nya butiker och ombyggnader, något jag är extra stolt över. Vårt nya koncept bygger vidare på det initiativet samtidigt som vi utvecklar kundupplevelsen på ett annorlunda sätt. Detta är den första butiken i vår plan att uppdatera samtliga våra företagsägda butiker till det nya konceptet inom en treårsperiod. Tidpunkten för öppningen har vi valt med tanke på senaste tidens globala utmaningar med extra fokus på etik och hållbarhet. Stockholm och Sturegallerian som val av första butik känns extra lämplig som plats för att så många av våra kunder som möjligt ska kunna bli involverade i vårt arbete, och vi kommer öppna fler butiker i övriga delar av landet de närmaste åren, säger Kay Berg, general manager på The Body Shop Sverige och Danmark i en kommentar.

Inredningen är inspirerad av en traditionell hantverkstudio med bland annat butiksbänkar i återvunnet trä och plast. I butiken finns även ett konstsamarbete med Londonbaserade keramikern Laura Bird.

Butiken erbjuder tjänster som click and collect, call and collect samt digital lösning för snabb checkout och betalning, uppger detaljhandelskedjan.

Som ett led i hållbarhetsarbetet lanserar kedjan även under nästa år refillstationer i ett tiotal av The Body Shops butiker där kunden själv kan fylla på sin produkt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078