23948sdkhjf

Lager 157 köper nyöppnat butikskoncept: ”Vi ska lära känna hårdvaruaffären”

Lager 157 förvärvar nyöppnade outdoorbutikskonceptet XCC.

Lager 157 förvärvar varumärket och butikskonceptet XCC som öppnade på sport- och friluftsanläggning i Lassalyckan i Ulricehamn så sent som i oktober i år.

Butiken öppnades av Ronnie Johanesson som tidigare drev butik för Team Sportia i Ulricehamn.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Lager 157 uppger att förvärvet av butikskonceptet är ett led i kedjans satsning på outdoor- och sportsegmenten.

”Vi har ett starkt intresse för outdoor med god tillväxt inom segmentet. Genom förvärvet kan vi både stärka det lokala perspektivet och börja lära känna hårdvaruaffären. Lager 157 har förvärvat samtliga aktier i bolaget”, uppger Johanna Winther, operativ chef, till Dagens Handel.

Hon uppger vidare att; "I affären ingår ett varulager av externa varumärken".

Tidigare huvudägare Ronnie Johannesson stannar i verksamheten som medarbetare.

Vid tiden för butiksöppningen kommunicerades att butikens satsning skulle vara på längdskidor, löpning och cykel och butiken var vid öppandet inköpsansluten till SGN Sport och del av Bike Nation, en cykelkedja med 110 butiker över hela landet. Hur det blir med det fortsatt har Dagens Handel inte fått svar på. Inte heller huruvida butiken byter namn.

På Lassalyckans sport- och friluftsanläggning i Ulricehamn görs nu även en utbyggnad av hotellet och därtill byggs gym, fystestcenter och padelanläggning - utöver de redan existerande sport- och friskvårdsanläggningarna som finns i området.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11