23948sdkhjf

Helt obemannad Pressbyrån ser dagens ljus

Dagens Handel har tidigare skrivit om Reitans satsning på nya obemannade konceptet Pressbyrån Go var första yta öppnade på Kungsholmen i Stockholm i juni i år. 

Då var satsningen integrerad i Pressbyrån på Strandbergsgatan 55 men nu öppnar en helt fristående Pressbyrån Go utanför köpcentrumet Westfield Mall of Scandinavia i Solna.

– Det här blir vår första fristående obemannade Pressbyrån Go-butik. Den bygger på samma koncept som vår första Pressbyrån Go, med den stora skillnaden att den här butiken är helt fristående. För att förklara det enkelt: en butik där du går in, tar det du ska ha och går - utan att ens behöva scanna varor själv eller ta fram plånboken. Det är en butik som är helt anpassad för snabba, enkla köp för sånt man behöver precis i stunden, säger Maria Isaksson, affärsutvecklingschef på Reitan Convenience,

Pressbyrån har även skruvat på konceptet sedan kedjan började fila på ett nytt obemannat koncept som också ska fungera på platser där kundflödena inte är så stora.

– När vi började med utvecklingen av Go-konceptet jobbade vi mycket på att göra det tekniskt möjligt att många kunder skulle kunna handla samtidigt - det avvaktar vi nu med. Givet pandemin har vi istället löst det så att man kommer få vara helt själv i butiken.

Handlar gör kunden genom appen Pressbyrån Go och först skannas en QR-kod vid ingången till butiken. Varorna som kunden plockar registreras automatiskt i en virtuell varukorg med hjälp av kameror i taket och integrerade vågsensorer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078