23948sdkhjf

Vd-skifte hos skönhetshandlaren

Ska dra upp tempot rejält och dubbla omsättningen till 2023.

Jonas Häggqvist har rekryterats till ny vd för Parfym.se. Han efterträder Darko Drašković som lämnar vd-posten efter fem år men som dock ska fortsätta som delägare och styrelseledamot i e-handelsbolaget.

– Jag är väldigt glad över att ta mig an detta uppdrag. Jag är extremt nyfiken både på kollegor, kunder och samarbetspartners, och är mycket ödmjuk inför rollen som ny vd för Parfym.se. Framåt kommer jag fokusera på att bygga vidare på den starka grund vi har, med fortsatt lönsamhet och hög kundnöjdhet. Vi kommer lägga större vikt vid vår roll som skönhetsaktör och samhällsansvaret det innebär, med fokus på hållbar och naturlig skönhet. Jag ser även enorma möjligheter i att bredda vårt erbjudande, och en expansion till nya marknader, säger Jonas Häggqvist, tillträdande vd för Parfym.se.


Jonas Häggqvist kommer närmast från Oriflame, där han arbetat sedan 2010, och posten som vd för skönhetsjätten i Slovakien. Han har även suttit i ledningsgruppen för den Centraleuropeiska regionen och med fokus på digitalisering och organisationsbyggande. 

Parfym.se, som sedan i fjol är majoritetsägt av investmentbolaget Priveq, grundades 2005 och bolaget omsatte knappt 230 miljoner i fjol.

Nu siktar e-handlaren på att dubblera omsättningen till 2023. Tillväxten ska nås genom  expansion till Norge och Danmark samt med hjälp av att utöka produktportföljen.

Bolaget har nyligen inlett ett samarbete med Estée Lauder Companies och blivit auktoriserad återförsäljare för Clinique, Estée Lauder och Tom Ford; samt återintroducerat Gucci i sin portfölj i samarbete med Scandinavian Cosmetics och Coty Luxury.


Jonas Häggqvist uppges ha gedigen erfarenhet av att arbeta med skönhet och e-handel i internationella miljöer och på tillväxtmarknader samt stor vana av att arbeta digitalt, datadrivet och direkt till konsument. 

– Det känns fantastiskt att få ombord Jonas på bolaget. Med bred internationell kompetens och entreprenöriellt tänk är hans profil helt rätt för att ta bolaget till nästa nivå. Jonas kommer tillsammans med sitt kompetenta team accelerera tillväxten och stärka upp Parfym.se med fler topptalanger för att nå ut till fler kunder på fler marknader, säger Maria Perez Hultström, styrelseledamot för Parfym.se, investeringsansvarig och partner på Priveq.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078