23948sdkhjf

Jula blir delägare i vertikalodlaren Ljusgårda

Ljusgårda levererar inomhusodlad sallad till över 60 livsmedelsbutiker i västra Sverige och Småland. Fler butiker står på kö. Nu kliver detaljhandelsbolaget Jula Holding in som ny delägare och möjliggör fortsatt expansion för vertikalodlaren i Tibro.

– Jula är ett starkt bolag som finns i hela Sverige och även globalt. Det känns fantastiskt att få ta del av bolagets kunskap och mentorskap nu när vi ska göra samma resa. Extra bra känns det såklart att Jula har sina rötter i Skaraborg – precis som vi, säger Andreas Wilhelmsson, vd för Ljusgårda.

– Ljusgårda revolutionerar svensk salladsindustri genom en stark lokal entreprenörsanda och med ett tydligt miljöfokus. Det vill vi gärna vara en del av, tillägger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.

Jula Holding är inne i en mycket stark expansionsfas. Tio nya varuhus tillkommer under 2020. Koncernen är också verksamma inom fastigheter, finans, logistik och hotell. 

Att Jula Holding nu blir delägare i Ljusgårda ligger i linje med bolagets hållbarhetsanpassade investeringar. 

– Vi vill göra hållbarhet till en integrerad del av vår verksamhet och investera i företag med en tydlig hållbarhetsprofil. Vi ser miljöteknik som en stor affärsmöjlighet och vill satsa på innovativa bolag med siktet inställt på klimatsmarta lösningar, säger Magnus Sigurd, affärsutvecklingschef på Jula.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094