23948sdkhjf

Clas Ohlson ökar rejält via Mathem

Clas Ohlsons svenska verksamhet har i det andra kvartalet, där försäljningen sjönk 5 procent, fortsatt påverkats av minskad kundtrafik i vissa citylägen, en trend som förstärktes i direkt anslutning till de striktare regionala coronarestriktioner som trädde i kraft i slutet av oktober.

Det framgår av delårsrapporten.

"Med vår effektivare lagerstyrning och ett envist kostnadsfokus har vi förmått att balansera effekterna av en svagare försäljning och samtidigt säkerställt en väl avvägd lagernivå. Varuförsörjningen har fungerat väl inför våra viktigaste försäljningsmånader november och december", skriver bolaget i sin rapport.

Trafiken till Clas Ohlsons e-handelssajt fortsätter att öka inte minst drivet av att nya, äldre, målgrupper väljer att handla på nätet, uppger bolaget.


"Försäljningen på andra plattformar som Mathem och Kolonial har fortsatt att utvecklas mycket positivt. Försäljningen av våra produkter hos Mathem ökade med nästan 140 procent under andra kvartalet jämfört med motsvarande period föregående år", skriver Clas Ohlson.


Clas Ohlsons rörelseresultat under det andra kvartalet, augusti-oktober, i det brutna räkenskapsåret 2020/2021 uppgick till 148 miljoner kronor. 


Analytiker hade i snitt räknat med ett rörelseresultat på 162 miljoner kronor, enligt Infronts sammanställning av fem estimat. Bruttomarginalen blev 41,8 procent. Förväntat var 41,3 procent, enligt Infront. 


Clas Ohlsons försäljning i kvartalet uppgick till 2,036 miljoner kronor, vilket har meddelats tidigare. 

Clas Ohlsons totala försäljning sjönk med -4 procent under november. Den organiska försäljningen steg med 2 procent. Clas Ohlsons onlineförsäljning ökade med 64 procent under månaden.

Vid periodens utgång uppgick det totala antalet butiker till 230 (232). I Sverige var försäljningen 7 procent ner. Organiskt steg försäljningen i Norge med 15 procent, i Finland var den ner 8 procent och regionen Utanför Norden visade en minskning på 12 procent. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078