23948sdkhjf

Nya rekordsiffror hos Postnord

Rekord: 3,1 miljoner paket ute hos Postnords ombud.

Svenskarnas köplust under svarta veckan slog alla prognoser – sammanlagt e-handlades det för omkring tio miljarder kronor. Det har fört med sig rekordhöga paketvolymer hos Postnords ombud som den senaste veckan har lämnat ut över 3,1 miljoner paket vilket är en ökning med 21 procent från förra året. 

Att hämta sitt paket hos ombud är en av de mest populära leveransmetoderna i Sverige. Nu har trycket varit högt på Postnords cirka 2 000 ombud runt om i Sverige – hela 3,1 miljoner paket lämnades ut veckan efter svarta veckan (30 nov – 6 dec). Trots det höga trycket både i terminaler och hos ombud har försändelserna levererats utan större störningar. 

– Det är rekordhöga volymer och det kommer att fortsätta vara mycket paket som ska lämnas ut fram till jul. Vi ser en ökning med cirka 21 procent jämfört med förra året, och i det stora hela har det gått riktigt bra. Det är en väldigt rolig period och våra ombud gör ett fantastiskt jobb med att hantera och lämna ut alla klappar och e-handlade fynd. Vi har under den här perioden levererat alla försändelser som ska till våra ombud utan större incidenter, bortsett från några timmars tekniska problem den femte december, säger Mathias Olsson, chef för Postnords ombudsnät.

Stockholms län är det län i Sverige där ombuden har hanterat flest paket, nära 750 000, följt av Västra Götalands län (519 000) och Skåne län (418 000). Lugnast har det varit på Gotland, med knappt 19 000 paketutlämningar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062