23948sdkhjf

Dogman går norrut – planeras omfatta 16 butiker till sommaren

Dagens Handel har tidigare berättat om att distributören och numera butikskedjan Dogman satsar rejält på retail och har öppnat flera och till ytan stora butiker under det senaste åren. Öppningarna har i huvudsak varit koncentrerade till  södra Sverige och Norge, men nu vänder kedjan blicken norröver.

Dogman fortsätter expansionen i vår och har nu tecknat avtal, vid sidan av de tidigare kommunicerade lägena, om att öppna butiker även i Boländerna i Uppsala och Birsta i Sundsvall.

Totalt kommer 16 butiker att vara öppnade till sommaren 2021. Precis som tidigare är butiksytorna generösa med storlek om 1 150 respektive 1 350 kvadratmeter, också för att rymma det egna varumärket Jacson of Sweden.

– Efter att vi gick ut med vårt pressmeddelande om sex butiksöppningar i fackhandeln har vi haft fullt upp med planering och genomförande, men samtidigt har vi jobbat vidare för att nå strategiska städer vilket vi nu lyckats med genom Sundsvall och Uppsala, säger Pierre Olofsson, vd Dogman, i en kommentar.

Distributören påbörjade arbetet med att öppna egna butiker under 2017. Till dags dato har elva varuhus öppnat i Sverige och Norge och ytterligare fem öppnar första halvåret 2021.

– Vi väljer att öppna på volymplatser med egna entréer, det har gett oss förutsättningar att kunna hantera folk bättre än exempelvis gallerior och köpcentrum. Som ny aktör på ny ort hade förutsättningarna kunnat vara lite bättre sett ur ett omvärldsperspektiv, men samtidigt är det maraton vi utövar och inte sprint, säger Pierre Olofsson vidare.

Dogman har även e-handel och försäljning via återförsäljare inte minst inom dagligvaruhandeln.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078