23948sdkhjf

XL-bygg öppnar ny e-handel

Lanseras i januari 2021.

I januari lanserar XL-bygg en ny e-butik med ett sortiment på cirka 30 000 artiklar, varav 13 000 kommer från byggjättens egna centrallager.

Det innebär att kunder kan handla från hela det digitala sortimentet som komplement till det varulager som finns hos den lokala bygghandlaren.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda en lösning som är anpassad efter kundernas behov, och som är byggd utifrån byggmaterialhandelns specifika logistikutmaningar. Lösningen möjliggör för våra kunder att enkelt komma åt ett bredare sortiment, som dels kan beställas via xlbygg.se, eller genom en digital plattform i den fysiska butiken. Plattformen erbjuder fler digitala utställningar inom exempelvis dörrar, fönster eller stugor, sortiment som i sin bredd begränsas av yta eller som inte finns exponerade hos den lokala butiken, säger Mischa Moszkowicz, marknadschef, XL-bygg, i en kommentar.

Med den nya e-handeln får kunderna tillgång till ett brett butiksnät som omfattar cirka 270 butiker, vilka kommer att fungera som utlämningsställen för e-handeln. Man kan också hämta ut sina leveranser på traditionella utlämningsställen eller få varorna hemlevererade.

– Det här är en naturlig utveckling för oss och helt i linje med vår digitaliseringsplan för XL-bygg. De allra flesta handlar på nätet i dag och vi har sett en kraftig tillväxttakt för e-handeln under de senaste åren. Som marknadsledande aktör inom byggmaterialhandeln vill vi skapa de bästa förutsättningarna för våra kunder att förverkliga sina byggdrömmar, och givetvis vill vi att kunderna ska hitta sina favoritprodukter både på nätet och i den fysiska butiken, säger Carl Littlewood, kedjechef XL-bygg .

XL-byggs nya e-handel lanseras i januari 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079