23948sdkhjf

Nu storsatsar även Granngården på husdjurshandeln

Dagens Handel har tidigare skrivit om den växande husdjurshandeln där riskapital, stordrift och även e-handel till viss del drar upp tempot i en snabbt växande bransch påeldad av att allt fler köper husdjur.

Nu ger sig även Granngården och detaljhandelskedjans norska ägare Felleskjöpet Agri på allvar in i leken och genom en ny gemensam nordisk satsning som bygger på att kombinera stort fysiskt butiksnätverk och förvärv av webbaktör.

I Norge och Sverige har Felleskjøpet totalt runt 200 butiker.

Nu har Felleskjöpet Agri köpt 100 procent av norska webbutiken Dyrkassen AS som koncernen sedan tidigare ägde 34 procent av.

– Felleskjøpet och Granngården är väl rustade när det gäller den fysiska handeln. Kända varumärken och många butiker betjänar husdjurskunderna väl. För att ta ytterligare marknadsandelar och stärka vår position online köper vi nu 100 % av aktierna i Dyrekassen AS. Deras lösningar för e-handel, kundbas och skräddarsydda kundresa på nätet kompletterar Felleskjøpet och Granngården mycket bra. Det första steget i satsningen blir en samlokalisering av lagerverksamheten samt gemensamma inköp, säger Olof Fransson, vd, på Granngården i en kommentar.

Dyrekassen.no kommer även i fortsättningen att vara fristående och bygga vidare på tillväxten som de har haft de senaste åren. Kompetensen, produktsortimentet och nyckelpersonerna på Dyrekassen.no kommer även att användas i en utökad satsning på e-handel i Sverige genom Granngården.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.047