23948sdkhjf

Egmont köper Royal Design – och byter namn

Näthandlaren Royal Design har fått nya ägare. Riskkapitalbolagen Verdane och Eequity har sålt hela bolaget bakom Royal Design och Rum21 till Egmont Publishing – eller Story House Egmont som är bolagets nya namn.

Egmontkoncernen, som började som ett mediehus, har under de senaste åren gjort stora satsningar inom e-handel och förstärker sin position på den nordiska e-handelsmarknaden med förvärvet av Royal Design Group som hade en beräknad omsättning på 1 miljard kronor under 2020.

Enligt Cato Broberg, vd för Egmont Publishing E-commerce, har bolaget haft ögonen på Royal Design i flera år.

– Vi har haft som ambition att utvidga vår position inom ”Hem & Interiör”-kategorin, ett område där vi har stor erfarenhet av att hjälpa leverantörerna med att utveckla starka varumärken, samtidigt som vi fokuserar på att främja positiva kundupplevelser genom inspiration och shopping. Vi ser fram emot att stötta Royal Designs fortsatta utveckling och tillväxt genom ett långsiktigt och aktivt ägarskap, säger Cato Broberg.

Verdane har varit majoritetsägare sedan 2017 och kommer att vara representerade i styrelsen även under 2021 för att bidra till en smidig övergång.

– Vi på Verdane är stolta över ett givande samarbete med teamet på Royal Design Group och Eequity, där vi kunnat dra nytta av Verdanes erfarenheter från över 30 andra e-handels-investeringar hittills. Det känns oerhört tryggt att lämna över stafettpinnen till teamet på Egmont, som framgångsrikt vidareutvecklat flera före detta Verdanebolag, säger Daniel Ahlstrand, investeringsansvarig på Verdane.

Royal Design Group AB har huvudkontor i Stockholm och lager i småländska Nybro. Bolaget har 120 anställda medarbetare och leds av vd:n Magnus Pettersson.

Affären villkoras av ett godkännande från de svenska och norska konkurrensmyndigheterna.

Egmont Publishing, som ägs av den nordiska mediekoncernen Egmont, har i dag en portfölj om åtta e-handelsbolag som tillsammans med Royal Design totalt omsätter nästan 7 miljarder kronor. De åtta bolagen är Jollyroom, Bagaren och Kocken, Outnorth, Garnius, Fjellsport, Nice Hair, Med24 och Skitt Fiske.

För att bättre återspegla verksamheten byter Egmont Publishing nu också namn till Story House Egmont. Verksamheten utgår från de tre affärsområdena Media, Agencies och 
E-commerce.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078