23948sdkhjf

BHG Group med ny operativ chef

Tidigare vd för Media Markt i Norden och Vitvaruexpertens grundare får nytt jobb hos BHG Group. Koncernens ledningsgrupp utökas.

Mikael Hagman tillträder den 4 januari som operativ chef, group COO, och tar plats i börsnoterade BHG:s ledningsgrupp.

– Jag är mycket glad över att Mikael Hagman accepterat att efter tre år med BHG nu ta nästa steg för att bidra på koncernnivå. Mikael har omfattande erfarenhet från ledande befattningar inom retail och onlinehandel i Norden, djup förståelse för rollen som företagsbyggare av onlineverksamheter och kommer spela en viktig roll i vår fortsatta utveckling. Samtidigt är Mikaels Olanders nya roll central för koncernens fortsatta utveckling. Han kommer driva arbetet med att bibehålla och stärka BHG:s framgångsrika, entreprenöriella kultur, snabba och datadrivna beslutsfattande och resultatorienterade fokus. Jag kan inte tänka mig en bättre person än Mikael i rollen att driva vårt kommersiella fokus och i nära samarbete med mig utveckla och fostra framtida ledare inom organisationen, säger Adam Schatz,BHG:s vd och koncernchef, i en kommentar.

Mikael Hagman efterträder Mikael Olander, en av BHG:s tre grundare, som sedan början av 2019 verkat som operativ chef för koncernen. Istället kliver Mikael Olander på en nyinrättad tjänst som head of commercial och fortsatt medlem av koncernens nu utökade ledningsgrupp.

Uppdraget innefattar att driva BHG:s kommersiella fokus i koncernens bolag och på gruppnivå.

Mikael Hagman arbetade under åren 2007 till 2013 som vd för Media Markt i Norden och han grundande Vitvaruexperten.com 2015 och har sedan bolaget förvärvades av BHG 2017 fortsatt utveckla verksamheten framgångsrikt. Han har även ett förflutet som landschef för Sony Sverige och Finland under åren 1999 till 2006.

Därtill har Kimmo Lahteenmaki, som varit vd för BHG Finland sedan 2014, utsetts till chef för segment DIY. Kimmo Lahteenmaki grundade Taloon.com 2004 och sålde verksamheten till BHG 2012. Han har dessförinnan haft olika ledande positioner inom Kemira.

Christian Eriksson utsetts till chef för segment Heminredning. Han har sedan 2014 varit chef för BHG-ägda Home Furnishing Nordic och arbetade innan dess i olika roller inom CDON.com, bland annat som vd och business controller och controller.

Den utökade ledningsgruppen består av Kimmo Lahteenmaki, Christian Eriksson, Mikael Olander, Henrik Jonsson,Peter Rosvall, Martin Edblad, Adam Schatz, Jesper Flemme och Mikael Hagman.

I BHG Group ingår Bygghemma, Trademax, Chilli, Furniturebox och nyligen förvärvade Nordic Nest.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078